Toerisme in harmonie met natuur, milieu en de lokale bevolking

De schoonheid en authenticiteit van een land zijn dingen die een vakantie onvergetelijk maken. Wij vinden het belangrijk dat onze reizigers op een verantwoorde manier met de natuur en de lokale bevolking omgaan en de heersende culturele waarden respecteren. Wij kennen bijzondere plekken en letten op kleinschaligheid, authenticiteit en comfort. Bij ons bent u aan het juiste adres voor het authentieke Griekenland achter het massatoerisme. Wij beschouwen de 'Secrets of Greece' als juist die dingen waar de echte Griekenland liefhebber naar op zoek is. Zoals tradities en gebruiken. Kent u de laudanum-verzamelaar, en weet u een mitato te vinden? Wat is een tzitzikas (niet te verwarren met de welbekende tzatziki!) of een drousouliti? En wat neemt u mee als cadeau als een Griek zijn naamdag viert?
Met al dit soort dingen maken wij u bekend, zodat u de authenticiteit van Griekenland en de bevolking leert kennen.
Duurzaam toerisme zorgt niet alleen dat de negatieve kanten van toerisme zoveel mogelijk beperkt blijven, maar laat ook de lokale bevolking, en eenieder die op onze Griekse bestemmingen van het toerisme leeft, profiteren van uw komst.

Green seat
Secrets of Greece biedt u de mogelijkheid de schadelijke uitstoot van uw vliegreis te compenseren. Bij onze vluchten is CO2 compensatie standaard opgenomen in de reissom. Het bedrag wordt geïnvesteerd in duurzame energieprojecten.

Wat u zelf kunt doen

1. Respecteer de lokale bevolking
U bent te gast in Griekenland. Een land met een andere cultuur en gebruiken. Respecteer deze en leer een paar woordjes Grieks, dat waarderen de Grieken zeer. Let op de kledingvoorschriften bij kerk- en kloosterbezoek, geen blote schouders en korte rokken of broeken. Wanneer u mensen wilt fotograferen, vraag hen dan eerst om toestemming. Niet iedereen is ervan gediend om gefotografeerd te worden, maar sommigen genieten ervan!

2. Wees zuinig met water en energie
Wanneer u uw accommodatie verlaat, doet u dan de airco en lichten uit. Wees alstublieft zuinig met water! Gedurende de lange droge zomers, kan er watertekort ontstaan.

3. Laat geen afval achter
Neem uw afval altijd mee. Maak gebruik van een hervulbare waterfles in plaats van elke keer plastic flessen te kopen. Op alle bestemmingen zijn waterbronnen te vinden, waar u deze kunt vullen.

4. Koop lokale producten
Door in lokale restaurants te eten en lokale of in ieder geval zoveel mogelijk Griekse producten te kopen, stimuleert u niet alleen de lokale economie, maar beschermt u ook het milieu, door besparing op transport. In vrijwel elke Griekse supermarkt staat aangegeven wanneer een product van Griekse makelij is.

5. Dieren
De laatste jaren is er veel verbeterd voor de Griekse zwerfhonden en katten. Er zijn verschillende dierenopvangcentra, die wij ondersteunen. Deze centra doen wat ze kunnen, maar zitten vaak overvol. Veelal wordt er een goed tehuis voor de dieren gezocht in het buitenland. U kunt zich aanmelden als vluchtbegeleider voor het transport van honden/katten naar Nederland. Meldt u zich minimaal 1 week voor vertrek van de betreffende vlucht aan bij de betreffende dierenopvang. U kunt natuurlijk ook zelf een hond of kat adopteren, op afstand of meenemen/laten overkomen naar huis.