Wandelingen in Athene met een Nederlandse gids

Secrets of Athens

Ontdek en proef het echte Athene!

Wandel door Athene en ontdek haar geheimen. We nemen u mee naar de hectiek van een mediterrane groente- en vismarkt. Maar even verderop is de hectiek verdwenen en waant u zich op een eiland in het wijkje Anafiotika. Vanaf de historische Pnyx geniet u van een schitterend uitzicht op de Akropolis, en u kunt een kaarsje branden in één van de mooie Byzantijnse kerkjes die we zullen bezoeken. Dit zijn de vaste elementen van de wandeling, daarnaast zult u afhankelijk van actuele ontwikkelingen, feestdagen, evenementen en de wensen van de groep, kennismaken met het hippe Psiri, de studentenwijk Exargeia, de trendy wijk Gazi, de nationale tuinen, het wisselen van de wacht op het Syntagmaplein, het mondaine Kolonaki, of één van de vele andere bezienswaardigheden in Athene. Tijdens deze bijzondere wandeling krijgt u uitleg van een Nederlandstalige gids over het antieke en het hedendaagse Athene, kunt u letterlijk proeven van de Griekse specialiteiten en maakt u kennis met bijzondere Atheners. Zo leert u het echte Athene kennen. Natuurlijk stoppen we onderweg bij één van de gezellige terrasjes om even uit te rusten en om te genieten van bijvoorbeeld een lekkere Griekse ijskoffie.

Dag: maandag t/m zaterdag.
Starttijd: 09.00 uur.
Startpunt: Monastiraki (centrum).
Tijdsduur: 3 uur.
Prijs: € 25,- (kinderen tot 16 jaar € 10,-).

Mezedakia tour

Maak kennis met de Griekse keuken!

Mezedakia zijn Griekse 'tapas' en bieden een mooie mogelijkheid om te proeven van veel verschillende gerechten uit de rijke Griekse keuken.
Tijdens deze tour, die deels te voet en deels met het openbaar vervoer zal worden afgelegd, doen we diverse horecagelegenheden aan in verschillende wijken van Athene. De eet- en drinkgelegenheden kunnen variëren van een traditionele "ouzerie" tot een authentiek kelderrestaurant en van een "mezedopoleio" tot een havenbar. Wat ze allemaal met elkaar gemeen hebben, is dat het gelegenheden zijn die voornamelijk door de Grieken zelf worden bezocht. In iedere gelegenheid krijgt u wat te eten en te drinken, zodat u aan het einde van de tour een volledig diner heeft genuttigd. De gerechten, en soms ook de drankjes, staan vast. Wilt u iets anders eten of drinken dan is dit op eigen kosten. De Mezedakia tour is ook geschikt voor vegetariërs.

Dag: maandag, donderdag, vrijdag en zaterdag.
Starttijd: 18.00 uur.
Startpunt: Monastiraki (centrum).
Tijdsduur: 4 uur.
Prijs: € 35,- (kinderen tot 16 jaar € 25,-).
Inclusief: Diner en 4 drankjes, vervoer, Nederlandstalige gids.
Voor de Mezedakia tour geldt een minimum aantal van vier deelnemers.

Athene bij zonsondergang

Avondwandeling door Athene.

Tijdens deze wandeling, die in de vroege avond van start gaat, ziet u Athene op haar mooist. Op dit tijdstip geeft de zachte avondzon de stad een magische glans.
De wandeling gaat door nauwe straatjes, langs verborgen terrassen waar de Grieken genieten van hun avondkoffie, langs oude tempels, waarbij de zon een gouden gloed over het witte marmer tovert, naar een hooggelegen punt met een schitterend uitzicht over Athene, de haven van Piraeus, de kustlijn en het historische eiland Salamina. De wandeling wordt afgesloten op z'n Grieks, op een gezellig terras met een glas wijn of ouzo.

Dag: dagelijks.
Starttijd: tussen 16.00 en 18.00 uur (afhankelijk van het seizoen).
Startpunt: Monastiraki (centrum).
Tijdsduur: 2 uur.
Prijs: € 20,- (kinderen tot 16 jaar € 10,-).
Inclusief: Glas wijn, ouzo of fris, Nederlandstalige gids.
Goed te combineren met het Mezedakia diner.

Tours op maat

Naast de hierboven vermelde tours, bieden wij ook maatwerk aan. Privé tours, wandelingen, fietstochten en rondleidingen op maat met een Nederlandstalige gids door en rond Athene. Zo kunt u de bestaande activiteiten exclusief voor uw gezelschap boeken, desgewenst op een ander tijdstip of kunt u ervoor kiezen om ons een activiteit, speciaal voor u en uw gezelschap te laten organiseren.
Een greep uit de mogelijkheden:

Privé tours
Privé wandelingen
Fietstours
Wijnproeverijen
Bedrijvenbezoek
Teambuilding

Prijzen op aanvraag.

Wandelvakantie op Andros
Wandelvakanties op Kreta